Corn Bread

American Corn Bread
Ca 10 personer
Tid ca 60 min
Du behöver:
125g Smör + lite till att
smörja formen
1,5 dl Socker
2 Ägg
2,5 dl Lättfil
1 tsk Bakpulver
2,5 dl Vetemjöl
2,5 dl Majsmjöl
1 tsk Salt
Gör såhär:
- Sätt grillen på
ca 175-180°C.
- Smörj en ugnssäker form på
ca 20 x 20 cm,
- Smält smöret och blanda i sockret. Vispa ihop äggen med smörblandningen.
Blanda filmjölken med bakpulvret. Vispa ner detta i ägg- och smörblandningen.
- Rör till sist ner vetemjöl, majsmjöl och salt. Rör till en jämn smet. Bre ut
i den smorda formen och tillaga på grillen 30-40 minuter med indirekt värme.
Skär brödet i rutor strax före servering.